Salt d'aigua del Mir
Excursió molt curta, d'uns 20 minuts de caminada, sense cap dificultat apte per nens pràcticament de qualsevol edat. L'objectiu és arribar fins a l'espectacular salt d'aigua del Mir, de 35mts d'alçada.

La sortida es fa des de Santa Maria de Besora direcció a Vidrà, cap al km 1,6 trobarem un trencant a mà dreta amb un indicador cap el Pous, el Nogué, el Molinot i el Mir. Seguim l'indicació fins al veïnat del Mir. Tot aquest tram es pot fer tan caminant com en cotxe ja que aquí mateix podem deixar-lo sense problemes.

Del Mir, entre la casa i la bonica pallissa de volta, seguirem la pista avall. Ignorarem una pista a la derta. Creuarem la riera de Foradada i seguirem fins a arribar a un punt on la pista es perd. El salt del Mir és a la dreta per un corriol entre faigs i pollancres.

És una cascada de 35mts d'alçada de la que convé destacar el cúmul de calç sota el salt. També observem diverses cassoletes dins la riera, unes cavitats en forma de cassola excavades a la roca del llit de la riera pel corrent. Sovint dins les cassoletes hom hi troba una o més pedres esfèriques que poden oscil·lar entre diverses mides i que són l'instrument que ha tallat aquestes cavitats.Itinerari
Més informacióMostra Salt del Mir en un mapa més gran

Suggeriments:
Divendres Sant mercat medieval a Santa Maria de Besora, hi trobem demostracions d'oficis, antiguitats, productes naturals, jocs infantils, etc.


Enllaços:
Ajuntament de Santa Maria de Besora
Valoracions:

El 19/06, NEBUR va dir:
Impresionante salto de agua,ideal para ir con niños!!!


Fes la teva valoració:

Usuari:
Contrasenya:
Per enviar una valoració cal que informis el teu nom d'accés i contrasenya. Si no disposes del codi d'identificació, pots obtenir-lo amb l'opció Demana Usuari.